Certificaten

Bewezen kwaliteit

Horecabakker Roodenrijs heeft verschillende certificaten om aan tonen aan welke kwaliteitseisen wij voldoen. We staan onder voortdurende controle van diverse instanties. Dit houdt ons scherp en bij de tijd. 

Het Bio Certificaat is aan Horecabakkerij Roodenrijs verstrekt door Skal Biocontrole. Dit is de onafhankelijk toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Het biologisch keurmerk mag alleen gebruikt worden door biologisch gecertificeerde bedrijven. Het woord ‘biologisch’ is een wettelijk beschermde term. De Europese overheid bepaalt de regels en Skal controleert dit bij de bio-ondernemers in opdracht van het Ministerie van LNV.  

EKO_certificaat_2024

Horecabakkerij Roodenrijs werkt volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Ieder bedrijf dat met levensmiddelen werkt, dient van de overheid een systeem te hebben waarmee voedselveiligheid wordt gegarandeerd. Deze regels zijn gebaseerd op Europese wetgeving, die stelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens HACCP-beginselen moeten werken. Deze goedgekeurde hygiënecode is voor een gehele branche geldig en er worden regelmatig controles uitgevoerd.

Horecabakkerij Roodenrijs is erkent door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als leerbedrijf conform artikel 1.5.3, lid 2 van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Door deze erkenning is de organisatie bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen voor het middelbaar beroepsonderwijs.